Praznovanje 20-letnice KED Folk Slovenija

25. maja 2016

in Aktualno

PLAKAT FOLK SLO5_BREZlogotovXVabimo vas, da se nam pridružite ob praznovanju dvajsetletnice društva. Ob tej priložnosti prirejamo celodnevni dogodek, ki se bo odvijal v obalnem mestu Izola. Društvo se bo predstavilo s popoldanskimi glasbenimi in plesnimi delavnicami in koncerti na različnih uličnih lokacijah v mestu, v Manziolijevi palači pa bodo potekali naslednji dogodki: razstava fotografij in publikacij (ob 14h), okrogla miza s predstavitvijo nove zgoščenke (ob 19h) ter večerni koncert (ob 20:30).

Nastopili bodo: Cintare, Bogdana Herman, Istranova, Ljoba Jenče, Kerlci, AKUD Kolo, Marino Kranjac in Zingelci, Kurja koža, Lasanthi, Nagisa Moritoki, Na frišnem luftu, Ann-Sofie Öman, Pella, Tomaž Podobnikar, Trio Nur in Vruja. Vabljeni!

Popoldanski dogodki so brezplačni. Število vstopnic za večerni koncert je omejeno, predprodaja vstopnic v galeriji Alga in v Kinu Odeon. Predprodaja: 8 EUR, pred koncertom: 10 EUR.

Koncert omogočajo: KED Folk Slovenija, Center za kulturo, šport in prireditve Izola – Isola in Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti.

Program popoldanskih dogodkov:

15.00: Zaplešimo po istrsko
15.30: Godčevski kotiček: pojoča žaga in ukulele
16.00: Srbska vokalna tradicija
16.30: Slovensko ljudsko večglasje
17.00: Iz zakladnice slovenskih pripovednih pesmi
17.30: Šrilanka: glasbeno popotovanje
18.00: Od Divjih bab do Makedonije