Člani in članice Kulturnega in etnomuzikološkega društva Folk Slovenija

Naše društvo združuje glasbenike, raziskovalce in pedagoge iz Slovenije in od drugod. Tukaj predstavljamo nekatere med njimi.

 • Bojan Knific

  Bojan Knific

  Že kot otrok se je pri osmih letih vključil folklorno skupino v Tržiču , kjer je bil sprva plesalec, potem vodja otroške folklorne skupine, vodilni plesalec in pomočnik pri odraslih skupini.

  (več …)

 • CINTARE

  CINTARE

  Pevska skupina CINTARE iz Ljubljane je vokalna skupina 12 pevk, ki prepevajo izvirne ljudske pesmi vseh slovenskih pokrajin, ob tem pa predstavijo tudi bogato oblačilno kulturo na Slovenskem. Pevke so si nadele ime po zdravilni roži – tavžentroži, ki se ljudsko imenuje tudi CINTARA (centaurium erythraea). Svoje poslanstvo vidijo v ohranjanju tradicije ljudskega petja oziroma prenašanju slovenskega kulturnega izročila.

  (več …)

 • Jasmina Levičar

  Jasmina Levičar

  Citrarka Jasmina Levičar se je prvih melodij na citre naučila pri učitelju Miranu Kozoletu iz Senovega, glasbeno znanje pa je izpopolnjevala še pri gospe Citi Galič in Mateji Kolić. Zelo uspešno leto je bilo 1998, saj je takrat osvojila naziv »Mojster s citrami« in na 3. državnem tekmovanju slovenskih citrarjev prejela »Zlato odličje«. Na srečanju citrarjev, ljudskih pevcev in godcev v Velenju je leta 2003 osvojila naziv »Najbolj prešmentana citrarka«.
  (več …)

 • Jasna Vidakovič

  Jasna Vidakovič

  Jasna Vidakovič ( r. 1947 v Ljubljani), muzikologinja in anglistka, je 1973 ustanovila redakcijo za ljudsko glasbo v oddelku za resno glasbo Glasbenega programa Radia Slovenija ter do konca leta 2007 delovala kot glasbena urednica, glasbena producentka in novinarka Radiotelevizije Slovenija.

  (več …)

 • Lasanthi Manaranjanie Kalinga Dona

  Lasanthi Manaranjanie Kalinga Dona

  Dr. Lasanthi Manaranjanie Kalinga Dona je predavateljica na Univerzi v Colombu, Šrilanka, in gostujoča predavateljica na Oddelku za muzikologijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani.
  (več …)

 • Ljoba Jenče

  Ljoba Jenče

  Ljoba Jenče deluje kot svobodna umetnica od leta 1988 – samozaposlena v kulturi. Deluje kot zbirateljica slovenskega ustnega izročila in poustvarjalka, pevka in pripovedovalka pravljic.

  (več …)

 • Svanibor Pettan

  Svanibor Pettan

  Diplomiral je leta 1983 na Oddelku za muzikologijo in glasbeno publicistiko Muzičke akademije v Zagrebu, magistriral leta 1988 na Oddelku za muzikologijo Filozofske fakultete v Ljubljani in doktoriral leta 1992 v Etnomuzikološkem programu Marylandske univerze v Baltimorju.
  (več …)

 • Tomaž Podobnikar

  Tomaž Podobnikar

  Tomaž Podobnikar muzicira še iz časov, ko se je v nižji glasbeni šoli učil klavirja. S poustvarjanjem ljudske glasbe se ukvarja od leta 1989, ko je godel v okviru folklore. Kot samouk se je preizkusil na različnih glasbilih.

  (več …)

 • Vesna Bajić Stojiljković

  Vesna Bajić Stojiljković

  Vesna Bajić Stojiljković je univ. dipl. etnomuzikologinja; magistrski študij je končala na oddelku etnomuzikologija Fakultete za glasbeno umetnost v Beogradu. Na isti fakulteti je leta 2009 vpisala doktorski študij. V zadnjih letih se posveča predvsem aplikativni etnomuzikologiji in etnokorelogiji.

  (več …)

 • VRUJA

  VRUJA

  VRUJA je glasbena skupina, ki nadaljuje tradicijo glasbenih skupin iz slovenske Istre. Le-te so v zadnjih desetletjih pustile globoko sled v poznavanju in popularizaciji glasbenega izročila Istre.

  (več …)

 • ZINGELCI so bili ustanovljeni kot mlada godčevska skupina, ki izvaja ljudske plesne viže iz severne Istre,na osnovni šoli Antona Ukmarja v Kopru leta 2005. Ime skupine je narečnega izvora in je eno od številnih imen  za ljudske godce v slovenski Istri.  (več …)

Kulturno in etnomuzikološko društvo Folk Slovenija skrbi za predstavitev svojih članov in članic ter njihovih dejavnosti. Če ste že član/ica in si želite brezplačno predstavitev na spletni strani društva, se obrnite na Sekretariat in sicer na elektronski naslov sekretariat@folkslovenija.org.

Če še zmeraj niste član/ica, pa si tega želite in soglašate s statutom našega društva, vas prijazno vabimo, da izpolnite prijavnico.